Design kan… En branding og design podcast
Design Kan være et møbel

Design Kan være et møbel

August 11, 2022

I denne episode har Kristina May besøg af Chris Liljenberg Halstrøm og Claus Brandt-Jakobsen, to af Danmarks førende møbeldesignere. De fortæller hvordan de blev møbeldesignere, om deres uddannelse på Det Kongelige Akademi og den betydning socialt ansvar, global politik og lokale forhold har for deres design og produkter. Derudover får vi indblik i branchen fra forskellige sider og et bud på hvorfor det er sværere at være møbeldesigner i dag, end da de store danske arkitekter designede møbler i 1930-1950.

Design Kan Specialafsnit 7: Bæredygtige investeringer

Design Kan Specialafsnit 7: Bæredygtige investeringer

June 10, 2022

 “Når folk spørger mig, hvad bæredygtighed er, er det for mig samfundsansvar” - Eva Grønbjerg Christensen.

Overvejer du at investere? Så bør du ifølge Eva, som er forfatter til bogen ‘Invester bæredygtigt’ - investere bæredygtigt. Sammen med Kristina May og Mads Kjøller Damkjær, gør Eva os klogere på investeringer og forretningsmodeller og på virksomheden Sustainify, som hun har stiftet og hvis mission er at levere bæredygtighedsdata til investorer. 

Design Kan Specialafsnit 6: Velux

Design Kan Specialafsnit 6: Velux

May 19, 2022

Hvordan forankrer man den bæredygtige agenda i en virksomhedsstrategi? Og hvordan kan strategien blive et mobiliserende værktøj for forandring? Kristina May og Mads Kjøller Damkjær kigger ind i Velux’ bæredygtighedsstrategi sammen med Lone Feifer, der er direktør for bæredygtigt byggeri i Velux Group. 

Design Kan Specialafsnit 5: Bæredygtig arkitektur

Design Kan Specialafsnit 5: Bæredygtig arkitektur

April 29, 2022

Vi bliver i boligen og bygningerne, i dette specialafsnit af Design Kan, med arkitekt Kasper Benjamin Reimer Bjørkskov. Kristina May og Mads Kjøller Damkjær spørger bl.a. ind til arkitekturens rolle i den bæredygtige agenda samt til den kulturelle og spirituelle transformation, vi står over for. 

Design Kan Specialafsnit 4: Bæredygtige boliger

Design Kan Specialafsnit 4: Bæredygtige boliger

April 22, 2022

Kasper Guldager Jensen er medstifter af Home.Earth, som arbejder med at istandsætte og bygge bæredygtige og cirkulære ejendomme. Han er gæst hos Kristina May og Mads Kjøller Damkjær, i dette specialafsnit af Design Kan og vil forklare, hvordan man skaber bæredygtige boliger samt hvordan design påvirker byerne og de liv, der leves. 

Design Kan Specialafsnit 3: Bæredygtig omstilling

Design Kan Specialafsnit 3: Bæredygtig omstilling

April 15, 2022

Dansk Design Center (DDC) hjælper virksomheder med en bæredygtig og cirkulær omstilling. Julie Hjort er programdirektør på DDC og vil i dette afsnit fortælle om arbejdet med design og cirkulær økonomi samt hvad det betyder for danske virksomheder. Mads Kjøller Damkjær og Kristina May stiller spørgsmålene - og du bliver garanteret klogere. 

 

Design Kan Specialafsnit 2: Cirkulært Design

Design Kan Specialafsnit 2: Cirkulært Design

April 8, 2022

Vi starter, hvor vi sluttede i det første specialafsnit: i et økosystem. Det skal handle om cirkulært design og hvordan dansk designarv og bæredygtighed hænger sammen. Ditte Lysgaard Vind er netop ved at lægge sidste hånd på bogen The Danish Design Heritage and Global Sustainability, og vil sammen med Kristina May og Mads Kjøller Damkjær gøre os klogere på cirkulært design.

Design Kan Specialafsnit 1: Bæredygtig forskning

Design Kan Specialafsnit 1: Bæredygtig forskning

April 1, 2022

I det her afsnit, bliver du uden tvivl klogere på bæredygtighed, klima og miljø. Du bliver helt sikkert overrasket, chokeret, og måske modløs - men forhåbentlig også håbefuld og motiveret. Første specialafsnit om bæredygtighed begynder med en grundlæggende begrebsafklaring. Kristina May Pries har specialist Mads Kjøller Damkjær med samt knivskarpe klimaforkæmper Katherine Richardson.

Design Kan - Portræt Kristina Dam

Design Kan - Portræt Kristina Dam

March 11, 2022

Med en monokrom farvepalette, et grafisk udtryk og en tone af skulpturel minimalisme, skaber Kristina Dam unikke designs, der forbinder arkitektur, interiør og kunst. Hun besøger Kristina May Pries i dette portrætafsnit, hvor der er fokus på netop dén sammensmeltning og hvordan man bygger et brand - fra en treværelses lejlighed til eget showroom.

Design Kan drive strategier - Coloplast

Design Kan drive strategier - Coloplast

February 8, 2022

Det skal, i dette afsnit, handle om produktdesign, og hvordan design kan drive strategier. Kristina May Pries har besøg af Hans Falleboe, der giver et indblik i Coloplasts designprocesser, de forskellige produktdesigns og hvordan man finder balancen mellem funktionalitet, komfort og æstetik.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App